cebola gratinada // onion gratin
Saturday, November 30, 2013
aquela sensação estranha de se estar de volta. bom, de volta a casa. mau, deixou-se algo que foi tão bom durante aquela semana. amizade, principalmente. mesmo que daqui a um mês já esteja com a pessoa!
milano não é muito provavelmente a mais bonita das cidades italianas mas é uma óptimo destino citadino. vibrante sem ser caótico e tem tudo o que se quer. bom café, gelados, pizzas e tudo mais.
milano não é muito provavelmente a mais bonita das cidades italianas mas é uma óptimo destino citadino. vibrante sem ser caótico e tem tudo o que se quer. bom café, gelados, pizzas e tudo mais.
that strange feeling of being back. good, to be back home. bad, because left something that was so good during that week. friendship, specially. even knowing that in a month I'll see the person again!
milano is quite probably not the most beautiful italian city but it's a good city-break. vibrating without being chaotic and has everything that we would expect. good coffee, ice-creams, pizzas, and so on.
milano is quite probably not the most beautiful italian city but it's a good city-break. vibrating without being chaotic and has everything that we would expect. good coffee, ice-creams, pizzas, and so on.
para 4
ingredientes:
4 cebolas, peladas
3 c. sopa azeite
200 ml natas
80 gr queijo ralado
2 c. sopa orégãos
Cortar as cebolas peladas às metades. Dispor num tabuleiro próprio para o forno e espalhar o azeite e as natas por cima. Depois cobrir com o queijo ralado (usei cheddar) e orégãos por cima.
Levar ao forno previamente aquecido a 200º por 20 minutos, até o queijo estar derretido e em tom dourado.
Servir como acompanhamento de frango assado no forno.
serves 4
ingredients:
4 onions, peeled
3 tbsp. olive oil
200 ml single cream
80 g grated cheese
2 tbsp. dried oregano
Slice the peeled onions into halves. Place on a shallow baking dish and pour the olive oil and the single cream. Then sprinkle the grated cheese (used cheddar) and dried oregano.
Bake in a preheated oven for about 20 minutes at 200º Celsius degrees until the cheese as melted and has a golden colour.
3 comments
Interessante! Não tenho a certeza se gostaria, mas gostaria, definitivamente, de provar!
ReplyDeleteBeijinhos
A real winter food, I wouldn't have courage to eat this when not working hard or not being on a very cold weather;-) Looks great! (And I know how it is hard to leave Italy, I had the same 'problem' this summer, but now, I have my Italian friends visiting me for New Year and in the spring time we are going to Sicily. I m sure it will be the same for u too. Good luck!:))
ReplyDeleteNunca provei mas tem muito bom aspecto!
ReplyDeleteBeijinhos
Sílvia
http://bocadinhosdeacucar.blogspot.pt