receitas de inverno '15 // winter recipes '15
Tuesday, March 03, 2015receitas de inverno '15
os últimos dias. de inverno. de frio. e de neve (assim espero). de mantas. e de cobertores. de dias pequenos. que de tão pequenos, não se dá por eles passar. mas também de aconchego. de lazer dentro de portas. de conforto. de serões à volta da mesa. de partilha de momentos. e de intimidade.
- pequeno-almoço e brunch: chá de limão e gengibre, granola caseira, panquecas com 'compota' de ruibarbo, smoothie de banana e aveia e sumo de laranja, cenoura e gengibre;
- entradas e acompanhamentos: chutney de arandos, crumble de abóbora, patê de feijão frade e sopa de batata doce e cenoura;
- prato principal: fusíli com rúcula, nozes e queijo feta, pão pitta com cenoura, pizza de presunto, cheddar, azeitonas e alecrim e tostas de pêra;
- doces e sobremesas: biscoitos de alecrim, bolo de curd de laranja, crumble de arandos e maçã, lemon drizzle cake, torta com curd de limão.
the last days. of winter. of cold. of snow (so I hope). of blankets. and more blankets. of small days. so small, that I can barely notice them going by. but also of coziness. of indoors leisure. of comfort. of gatherings around the table. of sharing moments. and intimacy too.
- breakfast & brunch: banana and oats smoothie, homemade granola, lemon and ginger tea, orange carrot and ginger juice, pancakes with rhubarb compote.
- appetizers and side dishes: black eyed peas hummus, cranberry chutney, pumpkin crumble, sweet potato, carrot and red lentils soup;
- main course: carrot pitta, fusilli with wild rocket, walnuts and feta cheese, pear toasties, prosciutto, cheddar, olives, and rosemary pizza;
- sweets and desserts: cranberries and apple crumble, lemon curd roll, lemon drizzle cake, orange curd cake, rosemary biscuits.
- breakfast & brunch: banana and oats smoothie, homemade granola, lemon and ginger tea, orange carrot and ginger juice, pancakes with rhubarb compote.
- appetizers and side dishes: black eyed peas hummus, cranberry chutney, pumpkin crumble, sweet potato, carrot and red lentils soup;
- main course: carrot pitta, fusilli with wild rocket, walnuts and feta cheese, pear toasties, prosciutto, cheddar, olives, and rosemary pizza;
- sweets and desserts: cranberries and apple crumble, lemon curd roll, lemon drizzle cake, orange curd cake, rosemary biscuits.
2 comments
Uma publicação simplesmente maravilhosa!
ReplyDeleteUm painel de receitas deliciosas e de fotografias lindíssimas!!
ReplyDeleteBeijinhos