Alentejo Travel Guide // Évora
Monday, August 15, 2016
Still traveling around Alentejo, this time to Évora.
Nada há para acrescentar à beleza de Évora. As casas brancas de risca amarela. As tradicionais igrejas. A icónica capela dos ossos. A Praça do Giraldo no centro da cidade. O Largo Conde Vila Flor e as ruínas do Templo Romano. A monumental Sé de Évora. O Largo da Porta de Moura com a fonte no centro e ladeada pelos edifícios históricos. A bonita Universidade de Évora. E por fim os bairros característicos envolventes, de ruas apertadas, roupa estendia à janela e hydrangeas tão grandes que têm de ser atadas para não tomarem conta das ruelas.
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There is nothing more that I can say about Évora's beauty. White houses with a yellow stripe. The traditional churches. The emblematic 'Capela dos Ossos'. The Giraldo Square in the city center. The Conde Vila Flor Square and the ruins of the Roman Temple. The monumental Évora's Cathedral. The 'Largo da Porta de Moura' with a fountain in the center and surrounded by historic buildings. The beautiful University of Évora. Finally the surrounding characteristic neighbourhoods of narrow streets, outdoor stretched clothes and so many hydrangeas that they need to be tied to not take over the streets.
Por estes lados o único sítio que posso recomendar é a Taberna Típica Quarta-feira. Como o nome diz é tipicamente alentejana. Onde se pode deliciar as melhores iguarias do Alto-Alentejo e onde o cachaço de porco preto alentejano assume um lugar de destaque (sem reserva prévia é o único prato disponível) e situa-se bem no centro histórico da cidade. Distintivamente caseiro, com um ambiente a condizer, um atendimento familiar, onde é impossível sair sem degustar a mariquice – isto é a sobremesa – bolo, encharcada alentejana, cerejas vermelhas e amarelas e tudo regado com um típico vinho da região. Seria de esperar que tanta tradição viesse de um alentejano de gema, mas não é o caso. É da Beira-Interior, mudou-se para Évora ainda novo e sente-se alentejano como nenhum outro.
O link para a página da Taberna Típica Quarta-Feira fica aqui, para quem se quiser deliciar com as iguarias alentejanas.
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The only place that I tried is the only one I can recommend and I cannot recommend it enough. It's called 'Taberna Típica Quarta-Feira'. As the name suggests it's a typical Alentejo’s restaurant. When one can eat the best delicacies of the Alto Alentejo and where the black pork neck has a preeminent place (without prior reservation is the only dish available) and located in the historical centre of the city. Distinctively homey with an atmosphere to match, it's a family restaurant, where it's impossible to leave without tasting the 'mariquice' - this means dessert - cake, Alentejo's 'encharcada', red and yellow cherries and a typical local wine. One would expect so many traditions would come from an Alentejo native, but it's not the case. He is from 'Beira Interior' and then move to Évora still really young and he's so proud of it.
The link to the restaurant Taberna Típica Quarta-Feira is right here, for those who want to taste all the typical Alentejo treats.
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