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Shortbread de canela // Cinnamon shortbread - Andrajos | Recipes, Food Styling and Photography

Shortbread de canela // Cinnamon shortbread

Tuesday, December 01, 2015

um mês sem publicar nada pelo blogue. um mês atarefado. um mês complicado. um mês turbilhão de emoções. um mês que passou. que passou tão rápido que o Natal está já aí. que já está tudo decorado. que já só penso em doces natalícios. em que vou passar o Natal, em Portugal, como já não o fazia a alguns anos. em que o frio, não é tão frio. em que o calor humano familiar é mais que muito. em que vou poder deliciar-me com todos os doces típicos portugueses. em que vou poder reinventar tantos outros na cozinha. em que vou poder estar junto de quase todos aqueles que mais quero. 

a celebrar o Natal!

a month without publishing anything on the blog. a busy month. a really hard month. a month full of emotions. a month went so quickly. a month that went so fast that Christmas is already here. that everything is already decorated. that I can only think about Christmas treats. that I'm gonna spend Christmas in Portugal, something that I haven't done in years. in which cold, is not that cold. in which family's 'human heat' is more than I can think of. in which I will be able to enjoy all the portuguese treats. in which I can reinvent some other ones in the kitchen. in which I be able to be close to almost everyone I want.

celebrating Christmas!

shortbread de canela

faz 25


uma receita típica escocesa e uma boa receita de Natal.

ingredientes:

100 g manteiga sem sal, temperatura ambiente
50 g açúcar
1 c. chá canela em pó
150 g farinha

Pré-aquecer o forno a 180ºC e forrar um tabuleiro com papel vegetal.
Num processador de cozinha bater a manteiga com o açúcar até ficar consistente. Adicionar então a canela. Por último envolver a farinha à mistura, com uma colher de pau, para ficar com uma textura tipo 'crumble'.
Amassar então a mistura e formar uma bola com a massa.
Então por polvilhar com farinha a superfície onde irá ser estendida a massa e estender a massa com um rolo até ter 0,4 cm de espessura.
Usar um cortador de forma redonda (cerca de 5 cm de diâmetro), cortar os biscoitos e colocar no tabuleiro. Então pegar num palito e fazer 4 furos (ao de leve) em cada biscoito.
Levar ao forno por 15-20 minutos a cozer. Assim que saírem do forno salpicar cada um com açúcar. 

Bom Apetite!


cinnamon shortbread
makes 25

a typical scottish recipe and a really good one for Christmas.

ingredients:

100 g unsalted butter, room temperature
50 g caster sugar
1 tsp. cinnamon
150 g plain flour

Pre-heat an oven to 180º Celsius degrees and line a baking tray with baking paper. 
In a food processor mix the butter and sugar until fluffy. Then add the cinnamon. Lastly involve the flour to the mixture with a wooden spoon to make a dough with a crumbly texture.
Then knead the mixture and make a ball with the dough (don't overwork knead the dough).
Sprinkle with flour the surface where the dough will be rolled out and roll out the dough with a rolling pin until 0,4 cm thick.
Use a round shape cutter (about 5 cm diameter) to cut the biscuits and place them on the baking tray. Then with a small stick make 4 small holes in each biscuit.
Bake for 15-20 minutes in the oven. Once they are ready, sprinkle each biscuit with more sugar while they are still hot.

Bom Apetite!


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1 comments

  1. que lindas! devem ser deliciosas!
    Beijinhos,
    http://sudelicia.blogspot.pt/

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