Pages

Saturday, September 14, 2013

quiche de cebola e ricotta // onion and ricotta quiche

quiche de cebola e queijo ricotta
para 4

é tão aborrecido estar em casa. apenas sair para pequenas coisas. é tão melhor trabalhar. viver o stress do dia-a-dia. que aborrecimento.

precisava de algo diferente. que despertasse os sabores. outra vez a cebola, é certo. mas nunca experimentado em forma de quiche. e com queijo ricotta ficou ainda melhor.

ingredientes:
800 gr de cebolas
3 a 4 c. sopa azeite
1 queijo ricotta (250 gr)
4 ovos
massa quebrada (uma embalagem)
2 c. sopa de sal
orégãos secos

Em primeiro lugar preparar a cebola. Cortar às rodelas, por numa frigideira com o azeite, levar a lume médio durante 20 minutos e temperar com 1 c. sopa de sal. Enquanto isso numa batedeira, misturar o queijo ricotta e os ovos e temperar também com 1 c. de sopa de sal.
Findo os 20 minutos, desenrolar a massa quebrada numa tarteira apropriada para o forno, cobrir com a cebola, depois com a mistura de queijo e por fim orégãos secos.
Levar a forno, previamente aquecido, a 220º durante 30 minutos, até estar bem dourada.

onion and cheese ricotta quiche
serves 4

it's so boring being at home. only leaving the house for small things. it's much better being at work. living all the stress on a daily basis. it's tedious.

i needed something different. to wake up my flavours. onion again, i know. but never tried in a quiche. and with ricotta it's even better.

ingredients:
800 g onions
3 or 4 tbsp. olive oil
1 ricotta cheese
4 eggs
shortcrust pastry (one pack)
2 tsp. sea salt
dried oregano

First start by preparing the onion. Slice it, put on a saucepan with olive oil on a medium heat for 20 minutes and season it with 1 tsp. salt. Meanwhile, on a bowl mix the ricotta cheese and the eggs and season with the other tsp. of salt.
When the onion is ready, unroll the pastry on a oven proof dish, add the onions, then the cheese mix and top with some dried oregano.
Bake for 30 minutes at 220º Celsius degrees until it's golden.


2 comments: